Γενικές ερωτήσεις

Η χρήση ακουστικού κεφαλής (κεφαλόφωνου) είναι για επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το τηλέφωνο πολλές ώρες ή πρέπει να έχουν τα χέρια τους ελεύθερα κατά την κλήση (πχ προγραμματιστές υπολογιστών). Εργαζόμενοι που μιλάνε πολλές ώρες χωρίς τη χρήση ακουστικού κεφαλής, πάσχουν συχνά από το σύνδρομο TNS (Telephone Neck Syndrome) το οποίο προκαλεί σοβαρές ενοχλήσεις στο λαιμό, τον αυχένα και το κεφάλι. Μπορείτε να διαβάσετε τη μελέτη εργονομίας και υγιεινής της εργασίας σε αυτό το σύνδεσμο.

Η Accutone παρέχει πλήθος λύσεων συμβατότητας για να μπορέσετε να συνδέσετε το κεφαλόφωνο με την τηλεφωνική σας συσκευή. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε τα τερματικά καλώδια πατώντας ΕΔΩ.  Προτείνεται πάντως, να έχετε μια τηλεφωνική συσκευή η οποία να έχει αποκλειστική ξεχωριστή  θύρα υποδοχής για ακουστικό. Έτσι, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε είτε το ακουστικό της συσκευής είτε το κεφαλόφωνο όπως επιθυμείτε. Επίσης, η χρήση του κεφαλόφωνου ενεργοποιείται από το αντίστοιχο κουμπί της συσκευής. Εάν η συσκευή σας δεν έχει τέτοια υποδοχή, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ακουστικό της με το κεφαλόφωνο, θα πρέπει όμως να ενεργοποιείτε/ απενεργοποιείτε τη γραμμή σηκώνοντας το ακουστικό με το χέρι σας. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε στο εγχειρίδιο χρήσης της τηλεφωνικής σας συσκευής. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η χρήση μονού ακουστικού (δηλαδή ακουστικό μόνο στο ένα αφτί) προτιμάται γιατί δίνει την ευκαιρία στον χρήστη να έχει και επαφή με το περιβάλλον γύρω του. Το διπλό ακουστικό (ακουστικό και στα δυο αυτιά) απομονώνει τον χρήστη από το περιβάλλον του και του δίνει τη δυνατότητα να εστιάζει την προσοχή του στην κλήση.

.

Η Accutone έχει ακουστικά με USB τα οποία μάλιστα είναι πιστοποιημένα για Microsoft Lync Server (UN: Unified Commnunications).  Είναι προσανατολισμένα σε επαγγελματική χρήση (business oriented) που σημαίνει ότι διαφέρουν πολύ τόσο στη σχεδίαση όσο και στην απόδοση από τα ακουστικά USB που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι προσανατολισμένα σε απλή χρήση (consumer oriented). Είναι ειδικά σχεδιασμένα για ομιλία. Μάλιστα, το κορυφαίο μοντέλο της Accutone Pro NC 610 USB  έχει τεχνολογία ενεργής ακύρωσης θορύβου (Active Noise Cancelling) το οποίο χρησιμοποιεί την ιδιωτική πατέντα Deep Ocean της Accutone και «σβήνει» ψηφιακά τον θόρυβο υποβάθρου και στέλνει στον συνομιλητή σας μόνο την φωνή.